Elektronische doelen operationeel

Deze week werden, slechts in enkele dagen tijd, de 7 elektronische doelen van Disag OpticScore geïnstalleerd op de 10m luchtstand.

Eerst moest hiervoor een volledig nieuwe wand geconstrueerd worden, op exact 10m vanaf de standplaats, om de steunen voor de doelen te kunnen monteren. Achter de deze wand werden ook de nodige stopcontacten voorzien en werden de datakabels getrokken naar elk van de 7 standplaatsen. Ondertussen werd ook nog eens de vrachtwagen gelost en alle materiaal naar binnengebracht. Meteen werd de standplaatstafel van een breder blad voorzien en bekleed met een nieuw frisgroen tapijt.

Op dag 2 werden de steunen op de wand gemonteerd en van de nodige gaten voorzien voor de kabels. Alle schermen, pc’s en toebehoren werden uitgepakt en aangesloten. Nog voor de middag kreeg Peter de eer om het eerste testschot lossen op de een van nieuwe doelen. In de namiddag werd dan het netwerk van de nodige kabels voorzien, getest en aangesloten. Er loopt zelfs een kabel van ruim 70m tot in de kantine voorlopig voor de printer, later voor de visualisatie. De werken werden eens onderbroken voor een glaasje champagne met koekje aan geboden door onze voorzitter.

De 3de dag werd in de namiddag alles nog eens grondig getest en de sofware upgedate. ’s Avonds konden de leden reeds volop genieten van deze prachtige realisatie. De schietresultanten rolden zelfs uit de printer.

NWS_10m_Small

Nieuwpoortse Wapensportkring vzw, Sluizen 1, 8620 Nieuwpoort ©2018